Historie Bornsestraat

 

De terreinen van Bedrijventerrrein Bornsestraat maakten voorheen deel uit van een agrarische omgeving met grotere boerderijen: De Planthof (geboortehuis eigenaar De Planthof Communicatie), De Werklust (geboortehuis voorzitter De Korenaer) en Braander; wat
kleinere: De Kieft, Kolthof (ook brandstofhandelaar - geboortehuis Hans Hammink vz. ROCB2B - later De Vier Eiken), Van der Keuken (geboortehuis huidige eigenaren Madison) en Kelder. Daarnaast stond er een aantal kleinere particuliere woningen, waarvan sommigen in de vorm van een klein boerenachtige woning.

 

De foto uit 1970 met de eerste hal van Urenco in aanbouw met op de achtergrond boerderij De Planthof. (Foto: Archief De Planthof Communicatie)

De oorsprong van het Bedrijvenpark Bornsestraat stamt voort uit de ontwikkeling van de terreinen van De Werklust. In 1960 verkocht de eigenaar de gronden aan de gemeente en eerst vestigde zich er Philips Machinefabriek in 1962 en aansluitend Cirex. In 1969 werden de gronden en opstallen van van De Planthof verkocht aan de gemeente en vestigde er zich Urenco. In de eind jaren negentig werden de plannen concreet voor de ontwikkeling van een nieuw compleet bedrijventerrein: Bornsestraat. Nog voor de aanleg van de Nijreessingel (opening 13 oktober 2006) kwamen er de eerste bedrijven in het gebied tussen Urenco en de singel. Het terrein is inmiddels tot aan de singel zo goed als volledig gerealiseerd. Er komt nog een klein stuk ontwikkeling met name ook in de grotere detailhandelssfeer langs de andere kant van de singel waarmee het Bedrijventerrein in zijn geheel wordt gerealiseerd tot rond de tachtig hectare totaal.

Contact

Parkmanager

Gertjan Mollink

E-mail

06-47547147